Wij zijn Kamphorst Payroll, aangenaam!

Wij denken in oplossingen & mogelijkheden

Voordelen van Payroll

Hogere mate van flexibiliteit. Voor opdrachtgevers die met hun personeelsbestand flexibel in willen spelen op veranderende (markt)omstandigheden biedt payrolling een uitkomst door de flexibele arbeidscontracten. U kunt optimaal omgaan met het aantal contractmomenten. Tevens biedt Payroll u de mogelijkheid om de proeftijd van een nieuw personeelslid te verruimen alvorens u zelf een arbeidscontract aanbiedt.

Ontzorging en tijdbesparing. U wordt van werkgever opdrachtgever en kan u zo meer richten op de core-business van de onderneming.

Administratieve lasten verlichting. Het uitbesteden van de personeelsadministratie heeft een sterke afname van de administratieve druk tot gevolg. Voor u geen aangiftes, geen loon,- en pensioenadministratie, geen afdrachten meer!

Minder werkgeversrisico’s en verplichtingen. Door de overname van het juridisch werkgeverschap komen de werkgeversrisico’s bij Kamphorst te liggen. Omdat wij de formele werkgever zijn, loopt u geen arbeidsrechtelijke risico's ten aanzien van arbeidscontracten, loondoorbetaling, proeftijden, ziekte, WIA, ARBO-verzuimverplichtingen etc.

Deskundigheid op het gebied van personeelsadministratie en regelgeving. Kamphorst ondersteunt de opdrachtgever en de medewerkers met advies op het gebied van contractbeheer en arbeidsrecht.

Transparante personeelskosten en besparing. Payrolling kan een behoorlijke besparing opleveren in de personeelskosten, waarbij voor u alles wordt gereduceerd tot één heldere inkoopfactuur. U bespaart tevens op de kosten van uw eigen loon- en contractadministratie, de accountantskosten, arbokosten en niet te vergeten ziektekosten.

© Copyright 2020 Kamphorst Personeelsdiensten, All right reserved.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "opslaan" te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. De website is ook te gebruiken zonder uw akkoord. Lees hierover meer in ons privacystatement.